|
Aktiespil.dk

Forside > Tips til aktiespilTips til aktiespil

I aktiespil er der stort set normalt kun en go præmier til vinderen. Man skal derfor handle lidt anderledes end hvis det var det var ens egne penge. Bla. skal man nok tage lidt større risiko. Når man tager større risiko er chancen har store tab selvfølgelig større, men samtidig bliver chancen for den store gevinst også større. Her er en række gode tips, som du bør følge når du spiller med i aktiespil.

1) Følg finansnyhederne om diverse selskaberne tæt.

Du kan evt. bruge NetFinans.dk, hvor alle de gode finanslink er samlet. Køb evt. op til eller umiddelbart efter fondsbørsmeddelelserne. Kursen kan svinge meget i forbindelse med selskabsmeddelelserne og det bør man forsøge at profitere på. Vær opmærksom på at der også kan være store tab forbundet med dette, men da der kun er en vinder, så er det vigtigt at gå efter de store gevinster.

2) Følg aktiedebatten

Følg debatten tæt i forskellige aktiedebatfora, men pas på der kan være nogle disse steder som prøver at tale aktierne op. Det er dog ikke noget problem, hvis bare du sørger for at sælge før alle andre gør det.

3) Følg psykologien i markedet.

Meget at en akties pris er psykologi. Hvis folk tror at en aktie er meget vær, så vil de give meget for den, men hvis den tro bliver rystet, så sker der tit er panikreaktion, og aktierne falder til under det den er vær. I sådanne tilfælde skal du være klar til at sælge selv om du faktisk synes aktien er mere vær. Så kan nu opkøbe den igen når panikreaktionen har lagt sig. Du skal ikke vente for længde til sådanne situationer. Tit kommer der kort efter i panikreaktion en hurtig stigning, når folk opdage at aktien faktisk er faldet for meget. Det kaldes en modreaktion.

4) Sats stort

Sats mest muligt på aktierne du har tiltro til, f.eks. en bestemt branche. Eksempel kan være at du tror på at olien stiger 30%, så sats alle dine penge på vindmøller, eller andre selskaber der laver alternativ energi forsyning. Man vinder ikke ved en halvhjertet satsning. Hvis du skal gå efter guldet, så skal du tage chancer, flere end du ville gøre med dine egne penge. Der er normalt mange tusind med i aktiespillene, og mange af dem spiller på det "sikre". Ingen af dem har mulighed for at vinde. Dem der vinder, er dem der har aktie i selskaber, der laver store hop.

5) Køb og sælg ikke for meget

Mange har det med at købe og sælge alt for meget. For hyppige handler æder af formuen dels via kurtagen og dels via kursspreadet (forskellen mellem købs- og salgskursen)

6) Opsøg risikoen

Modsat hvis det var dine egne penge du handlede for, så bør du i aktiespil tage store chancer, hvis du vil vinde. Vælg derfor volatile aktier, der står over for store kurs-påvirkende nyheder, såsom regnskaber eller ordre eller andet. Gå uden om de defensive aktier. Der skal satses stort, hvis du skal helt i top. Opsøg derfor mulighederne for de helt store udsving.

 

.
Du er her: Tips til aktiespil - Alt om aktier og aktiespil

akiespillet aktiespil