|
Aktiespil.dk

Forside > KursmanipulationKursmanipulation

Nogle prøver at tage den lette vej til at vinde et aktiespil ved at prøve at snyde. Det gør de ved prøve at manipulere aktiekuserne.

I 2001 blev Alm. Brand udsat for forsøg på svindel i deres aktiespilt. Et par spillere havde i deres iver for at score en Audi A2, indlagt talrige bud ud i mindre likvide aktier i det rigtige aktiemarked, og efterfølgende handlet disse aktier i aktiespillet. På denne måde lykkedes det for den ene af deltagerne mere end at fordoble sin formue og ligge langt foran nummer to i aktiespillet.

Det er normalt den måde folk prøver at snyde sig til sejren i aktiespil, men det bliver altid opdaget. Selvfølgelig bliver man udelukket fra spillet, men hvad meget værre er, det er at man normalt bliver meldt til politiet. Det er nemlig ulovligt at manipulere aktiekurserne i den virkelige verden. Man risikere derfor meget høje straffe for det.

Finanstilsynet vurderer, at aktiespildeltagerens handlinger var motiveret af de store præmier i aktiespillet, og at han ikke har haft økonomisk vinding.

Men da hensigten med ordrerne øjensynligt ikke var at gennemføre reelle handler, men i stedet at påvirke kursen, er det Finanstilsynets opfattelse, at aktiespilleren har overtrådt Værdipapirhandelslovens regler om kursmanipulation.

Finanstilsynet anser det som en skærpende omstændighed, at handlingerne tilsyneladende er sket med fuldt overlæg, og at de er gentaget et stort antal gange.

Strafferammen for at begå kursmanipulation er fængsel i op til halvandet år. I særligt grove tilfælde kan straffen stige til fængsel i op til fire år.

Man skal derfor holde sig fra at prøve den form for snyd.
Du er her: Kursmanipulation - Alt om aktier og aktiespil

akiespillet aktiespil