|
Aktiespil.dk

Forside > C20-indeksetC20-indekset

OMXC20 eller C20-indekset, tidligere KFX-indekset, står for OMX Copenhagen 20 og er et prisindeks over de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs. Der føres løbende statistik over hvilke aktier som handles mest, målt i markedsværdi af aktierne, og 2 gange om året, primo juni og december, laves så eventuelle udskiftninger. Indekset startede 3. juli 1989 med basisværdien 100.

Hver enkelt aktie indgår i indekset i forhold til dets markedsværdi, altså den samlede værdi af alle aktier i virksomheden, i forhold til den samlede markedsværdi af alle virksomheder i OMXC20. Dette betyder, at store virksomheder som Danske Bank, Novo Nordisk og A.P. Møller - Mærsk udgør en meget stor del af indekset og ændringer i deres kurser har derfor meget større indflydelse på indekset end ændringer i kursen på mindre virksomheder, som for eksempel DSV.

OMXC20 er et markedsindeks på linje med f.eks. det amerikanske S&P 500 Indeks, og giver udtryk for udviklingen i den samlede børsværdi af de noterede selskaber. I modsætning hertil udregnes f.eks. Dow Jones Industrial Average (DJIA) som et simpelt gennemsnit af aktiekurserne, reguleret for aktieudbytter m.v.
Du er her: C20-indekset - Alt om aktier og aktiespil

akiespillet aktiespil